Hantverksprogrammet

Inriktning: Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Är du intresserad av att i framtiden arbeta som frisör? Hår- och makeup stylist? Barberare? Vill du lära dig ett yrke där du har en kreativ och utvecklande skoltid och många veckors praktik ute på en salong och väldigt goda möjligheter att få ett arbete under din gymnasietid? Då är hantverksprogrammet frisör- barberare och hår- och makeupstylist något för dig.

På Hantverksprogrammet varvas teoretiska studier med praktik på ett naturligt sätt. Under utbildningen har du 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande. På Odengymnasiets Hantverksprogram ingår de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet till universitet och högskola. Du kan även välja att inte läsa dem och istället läsa 1 – 2 andra kurser.

Programmet har ett gemensamt första år där du får lära dig grunderna inom frisöryrket. År två och tre inriktar du dig på antingen frisör, barberare eller hår- och makeupstylist.

Inom frisörinriktningen får du kunskap inom alla de områden som hör branschen till. Du får kunskaper inom bland annat klipp- och designteknik, färg- och formgivning och försäljning. Du får även öva dig på att arbeta med riktiga kunder i vår salong.

Barberare är en inriktning som ger dig kunskap inom barberaryrket och som ger dig en bra grund för att verka inom och yrkesskicklighet i att utföra barberarhantverket.

 

"Odengymnasiet är en liten skola med alla sorters kulturer omkring oss, vi alla behandlar varandra med respekt och kommer bra överens med varandra."
Elev på skolan

Hår och makeupstylist passar dig som har känsla för stil och form, och tycker om att skapa en helhet från topp till tå. Du erbjuds möjlighet att ta yrkesdiplom inom fransförlängning från Odengymnasiet och yrkesdiplom inom hårförlängning från Rapunzel.

Välkommen till Hantverksprogrammet på Odengymnasiet!