Teknikprogrammet

Är du intresserad av att i framtiden arbeta med nätverksteknik, apputveckling eller datorprogrammering? Eller ser du en framtid som civilingenjör? Då är är Teknikprogrammet något för dig.

Inriktning: Teknikvetenskap

Inriktning: Information- och medieteknik

VARFÖR TEKNIKPROGRAMMET?
Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som rustar dig för fortsatta studier på något av landets högre lärosäten, till exempel Kungliga Tekniska Högskolan eller Chalmers i Göteborg.

Programmet utvecklar dina kunskaper inom teknik och teknisk utveckling. Kurserna på programmet berör även teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Inom de programgemensamma kurserna läser du bl.a. fysik och kemi.

Matematik är en viktig byggsten inom området och fungerar som ett språk och redskap för att du ska kunna förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Odengymnasiet erbjuder Matematik Specialisering med inriktning linjär algebra. Kursen genomförs i samverkan med Kungliga Tekniska Högskolan. Kursen kan läsas som en fördjupning i matematik i åk 2 eller åk 3.

Inom inriktningen Informations- och medieteknik får du kunskaper inom informations-, kommunikations- och medieteknik. Inom inriktningen Teknikvetenskap får du fördjupad kunskap inom naturvetenskapliga ämnen så som kemi, fysik och matematik. Teknikklasserna på Odengymnasiet deltar i flera olika gymnasietävlingar inom teknik och programmering, t.ex. #hackyourworld och Programmeringsolympiaden.

EFTER GYMNASIET
Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig möjlighet att studera vidare på något av landets högre lärosäten inom teknik och vetenskap, t.ex. Kungliga Tekniska Högskolan eller Chalmers. Arbetsförmedlingen bedömer att arbetsmarknaden för olika typer av civilingenjörer ser god ut på både fem och tio års sikt (läs mer på Yrkeskompassen på arbetsformedlingen.se).

Rulla till toppen